Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Χάνει πόντους ο Παράσχος - Φουσκωμένο το «κυτίο παραπόνων»στον Ατρόμητο / Ο Πανιώνιος και ο «Ολλανδός» Βασιλείου / Ο Ρικάρντο Φατί ψάχνεται στις αγορές των Βαλκανίων / «Φευγάτος» ο Ζόρο από τον ΟΦΗ / «Οχι» του Ντιόγκο στην Ομόνοια


Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 13 Μαΐου.

Ενός κακού μύρια έπονται για τον Ατρόμητο. Σαν μην έφτανε στον Γιώργο Παράσχο η άνευρη, άχρωμη και άοσμη εικόνα της περιστεριώτικης ομάδας στα πλέι οφ που την κρατάει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας (και την απειλεί με το χειρότερο ευρωπαϊκό εισιτήριο) εσχάτως έρχεται να προστεθεί και η γκρίνια των ποδοσφαιριστών για τις επιλογές του έμπειρου τεχνικού, που μοιραία κάνουν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα εντός των τειχών.
 

Ο Στέφανο Ναπολεόνι πήρε την… σκυτάλη από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και έκανε την μικρή «επανάστασή» του την στιγμή της αντικατάστασής του στο προχθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
 

Ο Ιταλός επιθετικός αντέδρασε σιωπηρά την στιγμή της αλλαγής του, πετώντας επιδεικτικά τους επιδέσμους στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάντως να ξεφύγει η συμπεριφορά του.
 

Σιωπηρά… ; Γράψτε λάθος διότι σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο 27χρονος επιθετικός μονολογούσε στον πάγκο, χωρίς πάντως να δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την ένταση της φωνής του.
 

Κάτι που συνέβη πάντως λίγο αργότερα στα αποδυτήρια. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες των οικογενειών. Ενα το… κρατούμενο και συνεχίζω.
 

Ο 62χρονος κόουτς ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Παπαδόπουλο μετά το τέλος του αγώνα, γιατί είχε δώσει εντολή στον Ούμπιντες να εκτελέσει το πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο διεθνής επιθετικός παράκουσε τις εντολές του( τι πρωτότυπο!)  ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση. 

Ο «Παπ» τα άκουσε από τον Παράσχο στα αποδυτήρια, την στιγμή που σε μια άλλη γωνιά ο Φωτάκης αναρωτιόταν τι φταίει και σε ένα ακόμη παιχνίδι γυάλισε τον πάγκο!
 

Η ίδια απορία «έτρωγε» και τον Φώτη Γεωργίου που όπως και ο Φωτάκης, έτσι και αυτός παίρνει ολιγόλεπτες ευκαιρίες συμμετοχές και πάντα με το… σταγονόμετρο!
 

Παρεμπιπτόντως και μιας περί Φωτάκη, ο λόγος να θυμίσω πως τον περασμένο Γενάρη ο έμπειρος μέσος απέρριψε καλύτερη οικονομικά πρόταση της ισραηλινής Χάποελ Μπερ Σεβά για να υπογράψει συμβόλαιο στον Ατρόμητο, χωρίς να φαντάζεται ασφαλώς πως θα βρεθεί με «διαρκείας» στον πάγκο στη δυτική όχθη!
 

Με αυτά και με αυτά το κυτίο παραπόνων παρά είναι φουσκωμένο το τελευταίο διάστημα στο στρατόπεδο του Ατρόμητου για τον Παράσχο. Κακό σημάδι…


Ο Πανιώνιος και ο «Ολλανδός» Βασιλείου!
 

Στο δρόμο του Θανάση Καραγκούνη φιλοδοξεί να βαδίσει ο Στέλιος Βασιλείου. Ο 23χρονος επιθετικός βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της Τσβόλε και θα περάσει για μία εβδομάδα από το «μικροσκόπιο» της ολλανδικής ομάδας. 

Εφόσον πάντως δεν καταφέρει να στεριώσει στην χώρα των «τουλιπών» και να γίνει έτσι συμπαίκτης με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου και από την στιγμή δεν βρει κάτι άλλο αξιόλογο (εντός ή εκτός συνόρων) δεν πρόκειται να παραμείνει στον Λεβαδειακό μέχρι την λήξη του συμβολαίου του (βλ. Δεκέμβριος). 

Στην πλατεία εκτός από καλό καφέ, θα βρει και χρόνο συμμετοχής στον Πανιώνιο, εν αντιθέσει με την ομάδα της Βοιωτίας, όπου κινείται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. 

Μέχρι και την ευχή του θα του δώσει άμα λάχει ο Κομπότης, για καλή σταδιοδρομία στην ομάδα της Νέας Σμύρνης!


Ο «Βαλκάνιος» Φατί
 

Ελεύθερος και ωραίος θα κυκλοφορεί οσονούπω ο Ρικάρντο Φατί στις αγορές. Ο Σενεγαλέζος (και κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου) αμυντικός μέσος και άλλοτε ποδοσφαιριστής του Αρη, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Αζαξιό στο πικρό ταξίδι του υποβιβασμού με προορισμό τη δεύτερη κατηγορία και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας.  

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής μετράει 44 συμμ.- 4 γκολ τα δύο τελευταία χρόνια με την Αζαξιό και μεταξύ άλλων, «σκανάρει» όπως πληροφορούμαι και τις βαλκανικές αγορές παρά την πικρή εμπειρία του από την Θεσσαλονίκη και το «φέσι» που του φόρεσε ο Αρης!


«Φευγάτος» ο Ζόρο
 

Μπορεί το συμβόλαιο του Μάρκο Ζόρο με τον ΟΦΗ να μην τελειώνει το καλοκαίρι, ωστόσο ο Ιβοριανός αμυντικός ψάχνεται διακριτικά και χωρίς να δίνει στόχο εδώ και καιρό για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. 

Τον περασμένο Γενάρη προσέγγισε (μέσω τρίτου προσώπου) τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να συγκινήσει το «τριφύλλι». Μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος κάποιος του έριξε την ιδέα της μετακόμισης στον συμπολίτη Εργοτέλη. 

Η απάντηση του 30χρονου ποδοσφαιριστή; «Από Ελλάδα πηγαίνω μονάχα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο». 

στο ψαχνό

@    Στην «πρίζα» έβαλε τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας, που κάνει λόγο για αποχώρηση του Γιάννη Μανιάτη από τον Ολυμπιακό με προορισμό την Εβερτον. Ισως έτσι να εξηγείται άλλωστε και το προ ημερών μυστικό ταξίδι του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Βρέντζου στο Λίβερπουλ. Μετά τα ονόματα των Ουσαμά Ασαϊντί (Λίβερπουλ) και Κέβιν Μιραλάς (Εβερτον) προστίθεται και ο Μανιάτης ως πιθανός λόγος της επίσκεψης του ερυθρόλευκου παράγοντα στο Λίβερπουλ.
 

@    Κόσμος και κοσμάκης παρέλασε το βράδυ της Κυριακής (11/5) από τις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου. Ο Σάββας Παντελίδης παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και στην ανάπαυλα έκανε πηγαδάκι με τον άλλοτε παράγοντα της Προοδευτικής Νίκο Γιδάκο. Οι δύο άνδρες διατηρούν φιλία πολλών ετών και τους συνδέει η παλιά κοινή θητεία στην ομάδα του Κορυδαλλού, τότε που ο νυν τεχνικός του Λεβαδειακού κυκλοφορούσε με σορτάκι και παπούτσια με καρφιά στα γήπεδα. 

 

@    Ακυρος ο μεταγραφικός… συναγερμός. Μπορεί τα κυπριακά ΜΜΕ να φέρνουν τον Ζορντάο Ντιόγκο πολύ κοντά στην Ομόνοια, ωστόσο ο Πορτογάλος αριστερός μπακ δεν «ψήθηκε» όσο θα έπρεπε για την μετακόμισή του στο νησί. Οχι επειδή τα χρήματα που του προσφέρει η κυπριακή ομάδα δεν είναι καλά, αλλά επειδή έκανε οικονομικό… ρεπορτάζ και έμαθε πως η συχνότητα των πληρωμών στους «τριφυλλοφόρους» δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Να περάσει ο επόμενος!    

 

@    Ο Στέφανο Ναπολεόνι αποχώρησε φανερά χολωμένος την στιγμή της αντικατάστασής του στο προχθεσινό με τον ΠΑΟΚ (όπως γράφω και στο βασικό ρεπορτάζ ) την στιγμή που συμπληρώνει δύο μήνες χωρίς γκολ στον Ατρόμητο! Μεταξύ μας, αυτά βλέπει ο Κομπότης και… γελούν και τα μούσια του! Βλέπετε, μια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές «αδυναμίες» του μεγαλομετόχου του Λεβαδειακού τα τελευταία χρόνια, είναι ο Ιταλός επιθετικός και άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Κι ας λανσάρει τους τελευταίους μήνες νέο λουκ, χωρίς την πλούσια κόμη του!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: