Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Αργεντινός κανονιέρης και το homework του Ολυμπιακού (vid)








Ποιος Αργεντινός επιθετικός με πλούσιο βιογραφικό και συμμετοχές με την «μπιανκοσελέστε» προτάθηκε στον Ολυμπιακό από μεγάλο γραφείο που εδρεύει στην χώρα της Λατινικής Αμερικής; Ποια η απάντηση των πρωταθλητών Ελλάδας…;
 

Διαβάστε στην «ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ».


Ο λόγος για τον Φερνάντο Καβενάγκι. Γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1983 (κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) στο Ομπράιαν της Αργεντινής, είναι τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.
 

Ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην μεξικάνικη Πατσούκα (11 συμμ.- 2 γκολ) για να επιστρέψει τον περασμένο Ιανουάριο στην Ρίβερ Πλέιτ, ομάδα που ανδρώθηκε και έφτιαξε το όνομά του. μεταπηδώντας το 2004 στη Σπάρτακ Μόσχας.
 

Το 2006 αποχώρησε από τη ρωσική ομάδα για την Μπορντό όπου έμεινε 4,5 χρόνια, παίζοντας στη συνέχεια κατά σειρά σε Μαγιόρκα, Ιντερνασιονάλ, Ρίβερ Πλέιτ και Πατσούκα και ξανά Ρίβερ Πλέιτ από τον περασμένο Ιανουάριο, με την φανέλα της οποίας έχει γράψει στο κοντέρ 18 παιχνίδια και 6 γκολ.
 

Τον Ιανουάριο του 2013 ισπανικά δημοσιεύματα τον έφερναν στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, σε μια περίοδου όπου είχε χάσει την θέση του στην ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ και αναζητούσε άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, μετακομίζοντας εν τέλει στο Μεξικό για λογαριασμό της Πατσούκα.
 

Παρεμπιπτόντως, ο Καβενάγκι συνδέεται με στενή φιλία με τον άσο του Ολυμπιακού Αλεχάντρο Νταμιάν Ντομίνγκες και μάλιστα όπως αποκάλυψε στα ΜΜΕ, ο «Τσόρι» θα βρίσκεται την Κυριακή (18/5) στις εξέδρες του «Μονουμεντάλ» προκειμένου να παρακολουθήσει το τελευταίο κρίσιμο ματς των «εκατομμυριούχων» κόντρα στην Κίλμες (σ.σ. με νίκη κατακτούν το πρωτάθλημα).
 

Ωρα όμως να περάσουμε στην «ταμπακιέρα» του ρεπορτάζ: ο Αργεντινός στράικερ και αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ προτάθηκε προ ημερών στον Ολυμπιακό από μεγάλο γραφείο μάνατζερ στην Αργεντινή, που προφανώς είχε την ενημέρωση πως οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης.
 

Η απάντηση που έλαβαν στην χώρα του τάνγκο από την Πλατεία Αλεξάνδρας για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή; «Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε, διότι αναζητούμε έναν πιο ψηλό φορ και περισσότερο γκολτζή».
 

Και μιας και δεν θα παρακολουθήσουμε live τον Καβενάγκι να σκοράρει τουλάχιστον με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τουλάχιστον ας απολαύσουμε - μέσω της τεχνολογίας - ένα εξαιρετικό πρόσφατο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρασίνγκ Κλουμπ.










Δεν υπάρχουν σχόλια: