Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

« Αυτοί είναι ποδοσφαιριστές ψυχάρες…» – O Λάζαρος Κουτλίδης, άλλοτε «λοχαγός» των Αραβίδη, Ανέστη, Λαμπρόπουλου και Ντούνη στον Πανιώνιο, σκιαγραφεί στην «ΩΡΑ» το προφίλ και των τεσσάρων παικτών

 


@     «Πρόκειται για παίκτες οι οποίοι είχαν γαλουχηθεί στον Πανιώνιο να παίζουν δυνατά, να βγάζουν το 100% των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο και να δίνουν μάχες κάθε μέρα. Οχι απλά θα βοηθήσουν, αλλά θα κάνουν και τη διαφορά στην ΑΕΚ».


@    «Το μόνο που έλειπε από το παιχνίδι του Ανέστη ήταν ο τσαμπουκάς και η καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς. Εχει όλες τις δυνατότητες να καθιερωθεί στην ΑΕΚ και να φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα, όπου θα έπαιζε ήδη αν είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.



@    «Ο Αραβίδης έχει ένα χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του που ταιριάζει με την Εθνική. Είναι σκυλί. Τέτοιους παίκτες θέλει η Εθνική που να πρεσάρουν τον αντίπαλο, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό».



@    «Τον Λαμπρόπουλο τον ξέρω από πιτσιρίκι. Φοβερή ψυχάρα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο και ο Ντούνης. Παίκτης μαχητής, με καρδιά και πολλές δυνατότητες».


 

@    «Φυσιολογικά η ΑΕΚ πρέπει να τερματίσει αήττητη και να επανέλθει με συνοπτικές διαδικασίες στη Super League»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ  

ΚΩΣΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

Το… αστέρι των τεσσάρων πρώην ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου οι οποίοι ακολούθησαν το δρομολόγιο Νέα Σμύρνη – Σπάτα το περασμένο καλοκαίρι, έλαμψε με το «καλημέρα» στον πλανήτη της Football League.
 

Οι Αραβίδης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος και Ντούνης ξεκίνησαν φουριόζοι κι έβαλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναγιάλειου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.
 

Κάτι που μας έδωσε μια πρώτης τάξεως «πάσα» προκειμένου να απευθυνθούμε σε έναν άλλοτε «λοχαγό» τους (επί των ημερών των τεσσάρων «κιτρινόμαυρων» παικτών στον πλατεία) προκειμένου να πάρουμε το δικό του «report» για την εκκίνησή και γενικότερη τη διαδρομή τους με την ΑΕΚ.
 

Ο λόγος, για τον άλλοτε διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου Λάζαρο Κουτλίδη.

 
- Τι γεύση σας άφησε η πρώτη εμφάνιση στην Football League με τη φανέλα της ΑΕΚ, τεσσάρων άλλοτε δικών σας ποδοσφαιριστών στον Πανιώνιο;
 

«Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος και για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα επί των ημερών μου στον Πανιώνιο και πλέον αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΚ.
 

Με το «καλημέρα» βγάζουν τις μεγάλες πτυχές του ταλέντου τους. Θεωρώ ότι διαθέτουν όλο το πακέτο προκειμένου να καθιερωθούν και να συνδράμουν σε μεγάλο ποσοστό για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League.
 

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές ψυχάρες οι οποίοι είχαν γαλουχηθεί στον Πανιώνιο να παίζουν δυνατά, να βγάζουν το 100% των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο και να δίνουν μάχες κάθε μέρα. Οχι απλά θα βοηθήσουν, αλλά θα κάνουν και τη διαφορά στην ΑΕΚ».

- Θεωρείτε ότι η ΑΕΚ χτύπησε «φλέβα – χρυσού» με την απόκτηση του Γιάννη Ανέστη, λαμβανομένης υπόψιν της εξαιρετικής εμφάνισής του στο Αίγιο;
 

«Οταν πήγα εγώ στον Πανιώνιο, ο Ανέστης μόλις είχε πάρει προαγωγή από την ομάδα Νέων του συλλόγου. Τότε ήταν τρίτος – τέταρτος τερματοφύλακας, πίσω από τους Γιαννακόπουλο, Περιστερίδη και Σιδεράκη.
 

Ολοι στον Πανιώνιο πιστεύαμε στα προσόντα και στις δυνατότητες του και προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, του είχαμε προτείνει να πάει ως δανεικός στην Προοδευτική κάτι όμως που δεν δέχτηκε.
 

Πρόκειται για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα με τεράστια σωματικά προσόντα. Το μόνο που έλειπε από το παιχνίδι του ήταν ο τσαμπουκάς και η καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Από την στιγμή που διορθώνεται και στα δύο έχει όλες τις δυνατότητες να καθιερωθεί στην ΑΕΚ και να φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα, όπου θα έπαιζε ήδη αν είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.
 

Παιδί χαμηλών τόνων και καταπληκτικός χαρακτήρας. Φοβερά ψύχραιμος, διαθέτει τρομερά αντανακλαστικά και δεν πανικοβάλλεται σε δύσκολες καταστάσεις όποιον κι αν έχει απέναντι του. 

Τερματοφύλακας μεγάλων προδιαγραφών θα κάνει μεγάλη καριέρα, αρκεί να δουλευτεί σωστά και να δείξουν υπομονή και κατανόηση στην ΑΕΚ στα πρώτα 1-2 σφάλματα που φυσιολογικά κάποια στιγμή θα γίνουν, όπως συμβαίνει με όλους τους τερματοφύλακες».


- Ο Χρήστος Αραβίδης παρατάχθηκε με «γυαλισμένο μάτι» στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο κι άνοιξε από την πρεμιέρα κιόλας λογαριασμό με τα δίχτυα…
 

«Ανέκαθεν μου άρεσε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής και για αυτό άλλωστε τον πήρα στον Πανιώνιο. 

Ο τρόπος παιχνιδιού του και το ακατάπαυστο τρέξιμο στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, χωρίς να βαστάει δυνάμεις, είναι κάτι το οποίο δεν συναντάς εύκολα σε Ελληνες ποδοσφαιριστές και μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.
 

Με δικαίωσε απόλυτα και το ίδιο δικαιωμένη θα βγάλει και την ΑΕΚ για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό του. Στον Πανιώνιο έκανε δύο φοβερές χρονιές. 

Παρ΄ότι είχε προτάσεις και από ομάδες της Super League προτίμησε να πάει στην ΑΕΚ, διότι συν τοις άλλοις είναι και ΑΕΚτζής και αυτό είναι κάτι πραγματικό και όχι για επικοινωνιακούς λόγους.  

Κουβεντιάζοντας μάλιστα μαζί του για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ του είχα πει να πάει σφαίρα, να βάλει το κεφάλι κάτω και να παίξει την μπάλα που ξέρει. Από το πρώτο κιόλας ματς πρωταθλήματος, αποδεικνύεται πολύ καλή μεταγραφή για την ΑΕΚ».



- Μήπως ο Αραβίδης άργησε λιγάκι και θα μπορούσε να έχει κάνει νωρίτερα το μεγάλο άλμα στην καριέρα του;
 

«Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Εκτός από τις ικανότητες χρειάζεται τύχη και κακά τα ψέματα ως ένα βαθμό και κάποιες δημόσιες σχέσεις για να πάει μπροστά ένας ποδοσφαιριστής. 

Ο Αραβίδης ίσως να έκανε παλαιότερα κάποιες λάθος επιλογές, δεδομένου πως στις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε πλην του Πανιωνίου, δεν τον πρόσεξαν όσο θα έπρεπε. 

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία που θα πρέπει να βρεις το κουμπί του για να βγάλει στο γήπεδο όλες τις δυνατότητες του. 

Εχασε άδικα κάποια χρόνια, αλλά σίγουρα δεν τον πήραν και τα χρόνια, αφού βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία». 


- Είναι εφικτό στο μέλλον να περάσει την πόρτα της Εθνικής ομάδας;
 

«Σαφώς. Ο Αραβίδης έχει ένα χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του που ταιριάζει με το στιλ και την φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας. Είναι σκυλί. Τέτοιους παίκτες θέλει η Εθνική, που να πρεσάρουν τον αντίπαλο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό».


- Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα;

 

«Η φυσική θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό ή στα άκρα. Μπορεί όμως να παίξει και ως φουνταριστός και να βγάλει πολλά γκολ κάτι που θα κάνει στη φετινή Football League».


- Πώς σας φάνηκε και το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και των άλλων δύο πρώην ποδοσφαιριστών σας στον Πανιώνιο και αναφέρομαι στους Λαμπρόπουλο και Ντούνη.

 
«Τον Λαμπρόπουλο τον ξέρω από πιτσιρίκι. Φοβερή ψυχάρα θα βοηθήσει την ΑΕΚ και θα κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο και ο Ντούνης. Παίκτης μαχητής, με καρδιά και πολλές δυνατότητες».



-Κλείνοντας θα ήθελα ένα γενικότερο σχόλιο για την φετινή διαδρομή της ΑΕΚ στη Football League…

 

«Φυσιολογικά η ΑΕΚ πρέπει να τερματίσει αήττητη και να επανέλθει με συνοπτικές διαδικασίες στη Super League. 

Αν και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα έπειτα από ένα δείγμα 2-3 αγωνιστικών, δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα στην Football League που να μπορεί να πάρει αυτή την ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω πως η ΑΕΚ έχει όλα τα φόντα και τις δυνατότητες να τερματίσει πρώτη και αήττητη». 

http://ahyaluronic.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: