Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Προπονητής ο Γκρέταρσον! – Επιστροφή στην Ισλανδία και στον πάγκο της Μπρείνταμπλικ για τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ










«Μάθε τέχνη κι άστηνε», λέει ο θυμόσοφος λαός, κάτι που ισχύει και με το παραπάνω βρίσκοντας εφαρμογή με μεγάλη συχνότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. 

Ουκ ολίγες οι περιπτώσεις παικτών (εντός και εκτός Ελλάδας) οι οποίοι από την στιγμή που κρέμασαν τα εξάταπα παπούτσια τους και πέρασαν από ρόλους που δεν πέτυχαν και δεν έγραψαν ιστορία, έκαναν επανεκκίνηση μέσω παράλληλης αλλαγής ποδοσφαιρικού κοστουμιού.

Ένα τέτοιο πρόσφατο τρανό παράδειγμα, αποτελεί και ο… δικός μας Αρναρ Γκρέταρσον. 

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, επαναπατρίστηκε προ μηνών και κυκλοφορεί πλέον με το κοστούμι του προπονητή στο ισλανδικό πρωτάθλημα!

Επειτα από τα αποτυχημένα περάσματα (κατά κοινή ομολογία) από την Ενωση και την Κλαμπ Μπριζ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και την λήξη της συνεργασίας του με την βελγική ομάδα τον περασμένο Αύγουστο, ο Ισλανδός τα έβαλε κάτω και πήρε την μεγάλη απόφαση, βλέποντας πως δεν έχει πέραση ως sports director και δεν ανοίγουν πόρτες.  

Εριξε στη ναφθαλίνη το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή και ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως προπονητής, ελπίζοντας και φιλοδοξώντας φυσικά να΄χει πολύ καλύτερη τύχη και αποτελέσματα. 

Κι επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της προπονητικής στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στην Μπρείνταμπλικ (α΄κατηγορίας). 

Αν τώρα το όνομά της εν λόγω ομάδας δεν σας λέει κάτι (όπως είναι φυσιολογικό άλλωστε) κρατήστε πως είναι ο σύλλογος που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο Γκρέταρσον και αργότερα στη δύση της καριέρας του κρέμασε τα παπούτσια του. 

Συγχρόνως πρόκειται για ένα κλαμπ με παράδοση στην ανάδειξη σπουδαίων Ισλανδών ποδοσφαιριστών, όπως επί παραδείγματι τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον της Ρεάλ Σοσιεδάδ.  

Ο Γκρέταρσον υπέγραψε τριετές (!) συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπρείνταμπλικ (τερμάτισε στην 7η θέση του περυσινού πρωταθλήματος σε σύνολο δέκα ομάδων) αντικαθιστώντας τον Γκούντμουντουρ Μπενέντικτσον. 

«Είναι ευλογία και μεγάλη χαρά για εμάς που συνεργαζόμαστε με τον Αρναρ που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο…» έχουν να λένε στις τάξεις της ισλανδικής ομάδας. 

Μια φορά, ο κόουτς Γκρέταρσον έχει ξεκινήσει με το «δεξί» δεδομένου πως η ομάδα του παραμένει αήττητη (τρεις νίκες, μία ισοπαλία) στα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου, ενώ το Σάββατο (14/2) ρίχτηκε και στη «μάχη» του νέου πρωταθλήματος.



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (15/2)



http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: