Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μαρκαριάν: «Δώρο Θεού η Eθνική Ελλάδας»


Συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Οvacion της πατρίδας του παραχώρησε ο Ουρουγουανός Σέρχιο Μαρκαριάν. 

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας που συμπλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο τα 70 χρόνια, αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε την Ελλάδα για να επιστρέψει στους πάγκους, τη συμβολή του Καραγκούνη και για τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016 στη Γαλλία.

Γιατί επέλεξε την Ελλάδα: «Πρώτον, επειδή αγαπώ την Ελλάδα, όπου έχω πάει ήδη, ξέρω το ποδόσφαιρο τους και πάντα μου φέρθηκαν πολύ καλά. 

Εκτός αυτού για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να κατευθύνει την Εθνική ομάδα μιας χώρας και τρίτον, επειδή για εμένα είναι μια σημαντική οικονομική συμφωνία. Με όλα αυτά είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός».

Για τις επαφές: «Η Ελλάδα ήταν μια πιθανότητα. Είχα κάποιες επαφές και το μέλλον μου έδειχνε να είναι στο Μεξικό ή κάποια ομάδα της Ευρώπης. Η Ελλάδα ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες» και εκεί στάθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη: 

«Ήταν το κλειδί. Τον είχα ως ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό και σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας. Φυσικά ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Προφανώς δεν θα είχε γίνει κάτι χωρίς τη δική του υποστήριξη και την τελική σύστασή του». 

Ο «Μάγος» προανήγγειλε την άφιξή του στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα: «Θα πάω τις επόμενες μέρες. Ελπίζω να είμαι εκεί την επόμενη εβδομάδα. Σκοπεύω να αρχίσω αμέσως να παρακολουθώ αγώνες του πρωταθλήματος. Ευτυχώς ξέρω καλά την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς. 

Μόλις άρχισα να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο έψαξα ακόμα περισσότερα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο» και σύμμαχός του θα είναι το γεγονός ότι μιλάει τα Ελληνικά: «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα χρειαστώ μεταφραστή. Ευτυχώς, μιλώ άπταιστα ελληνικά».

Για το προπονητικό τιμ: «Θα είναι μαζί μου ο Roland Marcenaro (σ.σ.: ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) και ένας Έλληνας προπονητής. Αυτό είχε ήδη καθοριστεί όταν έγινε η συμφωνία». 

Αυτό φυσικά που ενδιαφέρει τους Έλληνες είναι αν η ομάδα έχει ελπίδες για πρόκριση: «Πάντα ένας στόχος αποτελεί και μια πρόκληση. 

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, η φιλοδοξία είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν στο... μηδέν, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και μόνο μια μικρή ελπίδα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Μαρκαριάν που ετοιμάζει βαλίτσες με την οικογένειά του. 

«Παντού πάμε μαζί. Έτσι κι αλλιώς ετοιμάζαμε τα πράγματα για να πάμε στο Μεξικό. Η Ελλάδα ήρθε σε μια απροσδόκητη στιγμή. Έγιναν τα πάντα πολύ γρήγορα, γι’ αυτό λέω ότι είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός».


http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: