Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Με την… ευχή του Γκέκα! – Ο θαυμασμός του Μίκαελ Σκίμπε για τον Ελληνα επιθετικό και τα «ιδιαίτερα» για την εθνική ομάδα!
















Μίκαελ Σκίμπε – Κριστόφ Ντάουμ, σημειώσατε «1». Η γερμανική… μάχη με φόντο τον πάγκο της εθνικής ομάδας, κατά όπως φαίνεται αναδεικνύει νικητή τον μέχρι πρότινος τεχνικό της τουρκικής Εσκίσεχιρσπορ και μεγάλο θαυμαστή του Φάνη Γκέκα! Τι πράγμα…; 

Δεν ξέρετε πως ο κόουτς – Σκίμπε ανήκει εδώ και κάτι χρόνια στο fan club του Λαρισαίου επιθετικού. 

Ε, καιρός (για όσους το αγνοούν) να το μάθουν, τώρα μάλιστα που ο 50χρονος τεχνικός - κατά τα φαινόμενα –  προβάρει την γαλανόλευκη φόρμα. Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα μίνι rewind….;

To φθινόπωρο του 2010, ο τότε τεχνικός της Αιντραχτ Φρανκφούρτης Μίκαελ Σκίμπε, όχι απλά έβγαλε το… καπέλο δημοσίως στο Γκέκα, αλλά έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τον Λαρισαίο επιθετικό με τον Γκερντ Μίλερ! 

«Το γκολ είναι η τέχνη του…» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Σκίμπε βλέποντας τον Ελληνα στράικερ να σκοράρει «κατά ριπάς» με τη φανέλα της Άιντραχτ, μετρώντας 9 γκολ στα πρώτα 11 επίσημα παιχνίδια της σεζόν πλέκοντας ακόμη περισσότερο το εγκώμιο του Ελληνα επιθετικού.

«Είναι ένας από τους λίγους επιθετικούς του είδους του. Απέδειξε  ότι το γκολ είναι η τέχνη του. Με τις τοποθετήσεις και την άνεσή του στο σκοράρισμα, μου θυμίζει κάτι από Γκερντ Μίλερ…»…


Αν μη τι άλλο τεράστια τιμή για τον Γκέκα να τον παρομοιάζουν με κοτζάμ Μίλερ, ο οποίος (κι έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι) σε 62 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας σκόραρε 68 φορές, με πιο σημαντικό το νικητήριο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1974 κόντρα στην Ολλανδία.

Σημειωτέον πως εκτός από την Αϊντραχτ ο Γκέκας συνεργάστηκε με τον κόουτς - Σκίμπε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και στην Εσκίσεχιρσπορ.  

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και το καλοκαίρι του΄14 στην Γκρασχόπερς, ωστόσο παρά την έντονη επιθυμία του Σκίμπε για την μεταξύ τους συνεργασία τα χρήματα της ελβετικής ομάδας δεν ήταν αρκετά για να γίνει ο μεταγραφικός…γάμος. Α και κάτι ακόμη. 

Όχι πως ο Σκίμπε δεν συμβουλεύτηκε τον Γκέκα για το project της συνεργασίας του με την Εθνική ομάδα και δεν άκουσε προσεχτικά όσα του μετέφερε ο 35χρονος επιθετικός, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω τον περασμένο Αύγουστο έριξε τους τίτλους τέλους της θητείας του στην «γαλανόλευκη». 

Τι είπατε…; Αν θα μπορούσε ο Σκίμπε να αλλάξει γνώμη στον έμπειρο στράικερ και να τον επαναφέρει στην Εθνική; Δύσκολο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ… 



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (24/10) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: