Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Εσιέν στον «παλιόφιλο» Απια! – H τιμητική πρόκληση στο new enty άσο του Παναθηναϊκού και τα παλιά ελληνικά – μεταγραφικά – love stories

Βαλίτσες για την Ακρα ετοιμάζει ο Μάικλ Εσιέν όντας προσκεκλημένος του Στέφαν Άπια να συμμετάσχει στον φιλικό αγώνα που θα γίνει προς τιμήν του τελευταίου, έπειτα από την ανακοίνωση της απόσυρσης του από την ενεργό δράση

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στην Άκρα και μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν και οι Ρομπέρτο Μπάτζιο, Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, Τζορτζ Μπόατενγκ, Σουλέι Μουντάρι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ, Σαμουέλ Ετό και Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ. 

Βλέπετε, ο Απια δεν ήταν κάποιος παίκτης της «σειράς» στην καριέρα του.  

Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2006, 2010), αγωνίστηκε με επιτυχία για χρόνια στο Καμπιονάτο με Ουντινέζε, Πάρμα, Μπρέσια και Γιουβέντους (η οποία σημειωτέον είχε ξοδέψει για να τον αποκτήσει από την Πάρμα 6 εκατομμύρια ευρώ), πριν συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική Τουρκία όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής με τη Φενέρμπαχτσε.

Μετά το 2007 άρχισαν τα προβλήματα τραυματισμών στο γόνατο και η σταδιακή πτώση της μετοχής του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Τα ελληνικά...φλερτ

Με αφορμή το συγκεκριμένο προσκλητήριο θυμηθήκαμε το μεταγραφικό «love story» του ΟΦΗ με τον Άπια τον Σεπτέμβριου του 2012.

Παρά το γεγονός ότι στο Ηράκλειο τον «πρέσαραν», ο Γκανέζος δεν έδειξε και μεγάλη… επιθυμία να αγωνιστεί στην χώρας μας προτιμώντας την Αγγλία.

Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν ότι το οικονομικό δεν αποτελούσε πρόβλημα για την υλοποίηση της μεταγραφής, μιας και ο Άπια είχε ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις του (άγγιζαν τις 100.000 ευρώ για συμβόλαιο ενός χρόνου) με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να φτάσει το κασέ του, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει μια πραγματικά σπουδαία και ηχηρή μεταγραφή. 

Παρεμπιπτόντως και μιας και το΄φερε η κουβέντα, ένα χρόνο νωρίτερα μια άλλη ελληνική ομάδα ο Παναιτωλικός είχε επιχειρήσει το «κόλπο γκρόσο» του εν λόγω ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος εκείνο την περίοδο από την Τσεζένα.

Ο Παναιτωλικός «ψηνόταν» να τον κάνει δικό του προσφέροντάς του γύρω στα 300.000 ευρώ για ένα χρόνο, ωστόσο ο Άπια περιμένει να δει αν θα βρει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα, έχοντας το όνομά του «παίξει» και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ.  Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: