Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καλώς ήρθε το δολάριο!



Αν εκτός από τις γαλανόλευκες σημαίες στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου κάνουν την εμφάνισή τους και οι κιτρινόμαυρες, μην σας κάνει καμία απολύτως εντύπωση.

Θα τις έχουν υψώσει φίλοι του Αρη πανηγυρίζοντας εξαιτίας της επερχόμενης(;) αμερικανικής βοήθειας και φωνάζοντας με παλμό: «Καλώς ήρθε το δολάριο»!

Η αποκάλυψη του προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πανίσχυρο υποψήφιο επενδυτή... made in USA, ο οποίος ενδιαφέρεται να εμπλακεί μετοχικά στον Αρη, αναπόφευκτα έβαλε στην «πρίζα» τους ρεπόρτερ και τους οπαδούς της ομάδας.
 

Βλέπετε, ο πρόεδρος των «κιτρίνων» έδωσε τη… μισή είδηση και την άλλη μισή - σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου -  την κράτησε για τον εαυτό του και σκοπεύει όπως δεσμεύτηκε να την βγάλει από την «κάβα», μετά το οριστικό τέλος της «μάχης» του Αρη για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99.
 
Μέχρι τότε, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε θα «οργιάσει» το «σκανάρισμα» ολόκληρο του target group των ομογενών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπό αυτή την έννοια, ρεπορτάζ όπως αυτό που πήρε το μάτι μας την Τετάρτη (18/9) στην ιστοσελίδα moneypro.gr, σχετικά με τους έξι επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς πολίτες, μάλλον δεν γίνεται να περάσει εξ απαλών ονύχων...
 
Λέτε ένας από τους έξι, να είναι ο πανίσχυρος επενδυτής που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δημήτρη Ηλιάδη...;. Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του moneypro.gr:
 
«Eξι επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις από τους έξι Ελληνοαμερικανούς κροίσους ασχολούνται με το real estate ή κατέχουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
 
Στη θέση 110 της λίστας βρίσκεται ο 69χρονος Τζον Πολ Ντετζόρια (John Paul Dejoria), ο πλουσιότερος Ελληνας ομογενής. Είναι δεύτερος γιος ενός Ιταλού μετανάστη και μιας Ελληνίδας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων περιποίησης μαλλιών και έχει περιουσία 4 δισ. δολαρίων. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και όταν ήταν παιδί ανήκε σε συμμορίες. Το 1980 ίδρυσε την εταιρεία John Paul Mitchell Systems και από τότε πλούτισε...
 
Στη θέση 161 υπάρχουν δυο Έλληνες επιχειρηματίες που? ισοβαθμούν. Ο Τζον Κατσιματίδης -ο οποίος πρόσφατα απέτυχε να εξασφαλίσει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης- και ο Τζιμ Ντέιβις, με περιουσία αμφότεροι της τάξης των 3,1 δισ. δολαρίων. 

Ο 70χρονος Ντέιβις είναι γιος Ελλήνων μεταναστών και πρόεδρος της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Ο Ντέιβις όταν αγόρασε την εταιρεία είχε μόλις έξι υπαλλήλους και κατάφερε να την μετατρέψει παγκόσμιο όμιλο με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους.
 
Οι επιχειρήσεις του 65χρονου Κατσιματίδη ποικίλλουν από αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Gristedes στη Νέα Υόρκη) μέχρι πετρελαϊκές, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ακινήτων. Η βασική πηγή εσόδων του είναι η εταιρεία «Red Apple Group».
 
Στη θέση 260 βρίσκεται ο 76χρονος Γιώργος Αργυρός, με περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων και δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων και των επενδύσεων. Παλιότερα ήταν πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισπανία.
 
Στο 273 βρίσκεται ο Μάικλ Ζαχαρής με περιουσία 2 δισ. δολαρίων, ο οποίος έχει κάνει διδακτορικές σπουδές πάνω στη νομολογία και σήμερα κατέχει φαρμακευτικές εταιρείες.
 
Ο πιο «φτωχός» της παρέας είναι στην θέση 386, ο 67χρονος Ντιν Μητρόπουλος, με «κομπόδεμα» 1,3 δισ. δολαρίων. 

Ο Μητρόπουλος είναι ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Metropoulos & Co έχει τον τίτλο «Ο βασιλιάς των εξαγορών» και τη φήμη πως εξαγοράζει τις κερδοφόρες εταιρείες με χαρακτηριστική ευκολία. 

Είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας Pabst Brewing που παράγει πάνω από 24 μάρκες μπίρας και ποτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: