Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Game of... Andreas Samaris- Season 1



(φωτ.www.olympiacos.org)

Το άστρο του έλαμψε για πρώτη φορά, ανάμεσα στα αστέρια του Champions League με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Το Marca- SL κάνει... «στενό Marca-ρισμα» στον new entry Ανδρέα Σάμαρη, «ζουμάροντας» σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της καριέρας και της εξωαγωνιστικής δράσης του.
 

(Γ)    Εκανε ντεμπούτο στις επαγγελματικές κατηγορίες στις 6/5/2007 με τη φανέλα της Παναχαϊκής, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Γ΄Εθνικής. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν 77 λεπτά.


(ι)     Το πρώτο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο καταγράφηκε στις 23/04/2008 στην αναμέτρηση Παναγιάλειος – Παναχαϊκή (3-2) σημειώνοντας ένα εκ των δύο τερμάτων της πατρινής ομάδας.


(α)    Πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Super League ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου (με τότε τεχνικό των «κυανέρυθρων» τον Γιώργο Παράσχο) αγωνιζόμενος για δύο λεπτά στην εντός έδρας αναμέτρηση του «ιστορικού» με την Ξάνθη στις 7/3/2010.







(σ)    Ανοιξε λογαριασμό στη Super League στις 21/11/2010, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης Λάρισα – Πανιώνιος (0-1) στο Αλκαζάρ.


(τ)    Το πρώτο του «γεμάτο» παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία,  ήταν το Πανιώνιος - ΑΕΚ (1-0) στις 31/10/2010.


(ε)    Η πρώτη του και τελευταία αποβολή (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο βιογραφικό του προέρχεται από την εποχή που έπαιζε στον Πανιώνιο, σε εκτός έδρας αναμέτρηση των «κυανέρυθρων» με την Καβάλα στις 18/04/2010.


(ν)    Ο πατέρας του, Ζώης Σάμαρης, αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον ΠΑΟ Βάρδας, ομάδα απ΄όπου ξεκίνησε να... μπουσουλάει και ο Σάμαρης - junior.

(ό)    Η μητέρα του επέμενε ότι  έπρεπε να αφοσιωθεί περισσότερο στα μαθήματά του και λιγότερο στην «στρογγυλή θεά».








(μ)    Η Παναχαϊκή απέκτησε τα δικαιώματά του από τον ΠΑΟ Βάρδας το 2006.


(α)    Σύμφωνα με τον αστικό μύθο αρνήθηκε το καλοκαίρι του 2009 να υπογράψει το νέο πενταετές συμβόλαιο που του πρότεινε ο Αλέξης Κούγιας στην Παναχαϊκή. Αποτέλεσμα…; Μία μόλις συμμετοχή σε ματς Κυπέλλου (στις 23 Αυγούστου) και εν συνεχεία με διαρκείας στην «κατάψυξη» όπου και παρέμεινε μέχρι και τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο το Γενάρη του 2010.


(ρ)    Κλήθηκε σε απολογία και τέθηκε εκτός προπονήσεων στην Παναχαϊκή, «λόγω των συχνών επεισοδίων των οποίων προκαλεί, τραυματίζοντας στην προπόνηση τους συμπαίκτες του, λόγω της μη χρησιμοποίησής του από τον προπονητή της ομάδας μας» όπως ανέφερε σε ανακοίνωση- μνημείο η πατρινή ΠΑΕ, ζητώντας να λυθεί το συμβόλαιό του!


(κ)    Ελυσε το συμβόλαιό του με την Παναχαϊκή στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009 και στις 11 Ιανουαρίου του 2010 ανακοινώθηκε για 4,5 χρόνια από τον Πανιώνιο.


(ά)    Η μεταγραφή του στη Νέα Σμύρνη, ολοκληρώθηκε αφού προηγουμένως πέρασε με επιτυχία τα τράιαλς των «κυανέρυθρων»  


(ρ)    Μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ακη Μάντζιο, που ήταν ο πρώτος προπονητής που τον εμπιστεύτηκε και τον έριξε στα βαθιά στον Πανιώνιο.


(ι)     Στις 17 Ιουλίου 2012 επέκτεινε μέχρι το 2015 το συμβόλαιό του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.


(σ)    Φέτεται να΄χε σοβαρό… θέμα με τον τεχνικό Δημήτρη Ελευθερόπουλο στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, παίζοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής (!) κόντρα στο Λεβαδειακό επί εποχής «Ελέ» στον πάγκο του Πανιωνίου.


(μ)    Το διάστημα της θητείας στη Νέα Σμύρνη, η γερμανική Νυρεμβέργη έκανε πολλές επισκέψεις για scouting report στην «πλατεία».


(α)    Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων και μεγάλο του όνειρο είναι η κλήση στην Ανδρών.






(σ)    Χαρακτηρίζει τον Μέσι κορυφαίο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο προσωποποίηση της εξέλιξης που από τα χαμηλά, έφτασε στα ψηλά.


(τ)    Η καταγωγή του είναι από τον Πύργο Ηλείας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι, ενώ σε ηλικία δύο ετών έφυγε με την οικογένειά του για την Πάτρα.


(η)    «Η απογοήτευση είναι ο χειρότερος οδηγός», «Εάν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι συγκεντρωμένος θα πετύχεις». Αυτά είναι δύο από τα μότο που τον ακολουθούν στην καριέρα του.





(S)    Υποστηρίζει από πιτσιρικάς την Εσπανιόλ, ενώ αγαπημένες του ομάδες είναι επίσης η Αρσεναλ και η Φιορεντίνα.

(u)    To ισπανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον του εκτός συνόρων. 


(p)        Του αρέσουν περισσότερο οι πάσες και λιγότερο τα σουτ και οι ντρίμπλες.


(e)    Προτιμά να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι παρέα με φίλους, παίζονταν Play Station και παρακολουθώντας ταινίες.


(r)    Αγαπημένη του ταινία είναι το «21 γραμμάρια», ενώ είναι οπαδός της σειράς «Game of Thrones»






(L)       Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ράσελ Κρόου, Αλ Πατσίνο και Ντέζνελ Ουάσινγκτον, οι αγαπημένοι του ηθοποιοί,


(e)    Φανατικός οπαδός της Ναόμι Γουάτς, έχει παρακολουθήσει όλες τις ταινίες της.


(a)       Ο Αντρές Ινιέστα είναι ο αγαπημένος του παίκτης.


(g)     Eκτός ποδοσφαίρου ο Ρότζερ Φέντετερ αποτελεί τον αθλητή – ίνδαλμα του.


(u) Θεωρεί κορυφαίο προπονητή τον Αρσέν Βενγκέρ.


(e)    Δεν έχει γούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: